Com a bona franquícia d’èxit creada al Japó, Shin-chan ha experimentat amb tota mena de formats, i el videojoc és un dels destins més prolífics. Un total de 34 títols dedicats a la saga s’han llançat fins ara, el primer dels quals es va estrenar el 1993 per a Game Boy, només un any després del començament de la sèrie animada.
D’aquesta trentena d’obres, només vuit han comptat amb un llançament internacional. La part interessant d’aquest fet és que, a excepció dels dos darrers, la resta de videojocs només han vist la lluny al país veí, Corea del sud, i a Espanya, on la popularitat de la sèrie va aconseguir, fins i tot, que pràcticament tots els jocs arribessin amb doblatge en castellà.
Aquest és el cas de Shin Chan: Aventuras en Cineland, videojoc per a Game Boy Advance (GBA) que es va publicar a Espanya el dia de Nadal de 2005. Es tracta del primer joc de la franquícia que va arribar al país, en ple auge de la sèrie. En aquest títol de plataformes d’acció haurem de guiar el Shin-chan a través de diversos escenaris basats en les diverses pel·lícules produïdes, en els quals anirem col·leccionant diferents disfresses que ens atorgaran noves habilitats: el vestit de l’Ultraheroi permetrà al Shin-chan llançar raigs làsers, mentre que amb el de granota podrà saltar més alt.
A Game Boy Advance també va aterrar, el 2006, Shin Chan contra los muñecos de Shock Gahn, un videojoc que pràcticament calca la jugabilitat del seu predecessor, però que en aquest cas s’ambienta especialment en la història de la pel·lícula Shin Chan: Aventures a Henderland. Dos anys més tard, el 2008, es va publicar a Nintendo Wii Shin Chan: Las nuevas aventuras para Wii, un títol que aprofita els controls per moviment de la consola per oferir diversos minijocs, a l’estil de Mario Party.
Tanmateix, la consola de la qual més obres de Shin-chan ens han arribat és la Nintendo DS, amb un total de tres entregues: Shin Chan: ¡Aventuras de cine!, que es tracta d’un remake del primer joc de GBA que vam rebre; Shin Chan: ¡Flipa en colores! i Shin chan: ¡Contra los Plastas!. Tots tres tornen a ser videojocs de plataformes amb elements d’acció i una elevada càrrega narrativa, en els quals tenim diferents transformacions i haurem d’anar recollint monedes i objectes que trobem en pantalla.
Fins ara, tots els títols que ens han arribat de Shin-chan es basaven en major o menor grau en l’acció, però aquesta situació ha canviat amb Shin chan: Mi verano con el profesor —La semana infinita—. Darrere d’aquesta obra es troba el desenvolupador Kaz Ayabe, conegut al Japó per Boku no Natsuyasumi (traduït com “les meves vacances d’estiu”), una sèrie de videojocs basada en experimentar de manera relaxada les activitats típiques dels infants japonesos durant l’estiu. En això es basa precisament la nova obra de Shin-chan: en caçar insectes, pescar peixos, col·leccionar cromos i, en certa manera, passar el temps lliure al més pur estil d’Animal Crossing.