Open World Game: the Open World Game: un esquelet paròdic d’un gènere sobreexplotat

El gènere dels mons oberts és ja un pilar del videojoc. Si bé el seu domini del AAA ja no és tan indiscutible, continua sent un gènere altament estès entre els títols de gran pressupost. Cada nova proposta tracta d’impressionar-nos amb mons més extensos, més personatges, més faccions, més armes. Més, més, més. Però en el fons, què és un món obert?

Open World Game: the Open World Game és cinisme videolúdic sota una estètica minimalista. Aquest títol és obra de l’estudi californià Morning Person Games, i el teniu disponible de manera gratuïta en Steam i itch.io. Es tracta d’una sàtira al gènere sencer: un videojoc amb sis zones diferenciades, un arbre d’habilitats amb tres especialitats, 140 missions secundàries, múltiples col·leccionables… la jugabilitat del qual es limita a prémer les fletxes de direcció del teclat en l’ordre correcte.

Open World Game: the Open World Game replica les dinàmiques dels mons oberts més genèrics amb una voluntat paròdica més que encertada

L’obra de Morning Person Games plasma tots els highlights que les grans productores criden als quatre vents en un joc en el qual som un cursor de ratolí i ens movem per un món simplíssim en dues dimensions. Les missions principals són signes d’exclamació, les secundàries signes interrogatius i els col·leccionables es divideixen entre sargantanes, peixos i localitzacions. Cadascun d’aquests ítems, que dins del joc aconseguim amb una simple combinació de quatre botons, té la seva pròpia narrativa que podem consultar en el nostre diari, que ens relata una història amb evidents paral·lelismes amb The Elder Scrolls V: Skyrim i altres jocs de l’estil, però li dona tan poca importància com els jugadors d’aquests altres títols.

Open World Game: the Open World Game és una oda autoburlesca cap al col·leccionisme acrític i al completisme desmesurat. És plenament conscient de com actua el jugador de mons oberts i el plasma amb sorprenent exactitud en les seves dinàmiques de joc. El videojoc de Morning Person Games no és cap revolució, ni tan sols és un títol especialment divertit, però és tan agut amb la seva paròdia que generarà somriures còmplices entre els jugadors habituals.

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *